Svet-Stranek.cz
Volejte 775 305 355 nebo pište na bulantka@seznam.cz
Účetní služby pro Vás

Aktuality:Volejte 775 305 355 nebo pište na bulantka@seznam.cz

Aktuality

08.09.2020 Neudělaná maturita a zdravotní pojištění

Nevykonal-li student v určeném termínu úspěšně maturitní zkoušku a byla mu povolena opravná zkouška, je považován na nezaopatřené dítě i po dobu navazujících školních prázdnin. Podzimní maturitní termín tedy zajišťuje studentovi prodloužení platby pojistného státem do 31. srpna, a to bez ohledu na to, jak maturita dopadne. Podmínkou je, že po dobu prázdnin nebude po celý měsíc vykonávat výdělečnou činnost ani nebude v evidenci uchazečů o zaměstnání. Zdroj: VZP

18.08.2020 Přehled příjmů OSVČ pro pojištění

Termín pro podání Přehledů

Oba přehledy podáme po skončení roku do konce dubna (když je to sobota nebo neděle, tak do následujícího pondělí). Když máme odklad daňového přiznání, podáme přehledy do konce července.

V roce 2020 můžeme podat Přehled o příjmech a výdajích pro sociální pojištění i pro zdravotní pojištění za rok 2019 bez sankcí až do 18. 9. 2020. Ovšem za podmínky, že k tomuto datu zároveň uhradíme i doplatek pojistného za rok 2019. Tím pádem nám bude prominuto penále, které bychom jinak museli platit za opožděnou platbu. Za den úhrady se považuje den připsání platby na účet příslušné OSSZ nebo zdravotní pojištění.

01.10.2016 Uplatňování DPH při poskytnutí služby elektronických komunikací

- dle nařízení vlády č.296/2016 Sb.
Režim přenesení daňové povinnosti se použije při poskytování služeb elektronických komunikací na základě smluv o přístupu el. komunikací nebo propojení sítí el. komunikací, které jsou prodávány plátci.
Telekomunikační služby, na které se RPDP nevztahuje, jsou poskytovatelé služeb konečným spotřebitelům, tzv. post-paid nebo pre-paid služby.

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie. OK